tirsdag den 14. januar 2014

Hofstede Noter

Hofstede Noter

Individualism/Collectivisme :

Individualisme og kollektivisme

Kollektivistiske kulturer understreger samfund, samarbejde, delte interesser, harmoni, tradition, offentlige goder og opretholdelse af ansigt. Lande: Pakistan, Venezuela og Peru.
Individualistiske kulturer understreger personlige rettigheder og ansvar, privatliv, sige sin mening, frihed, nyskabelse og selvudfoldelse. Lande: USA, Australien, Storbritannien, Canada, Nederlandene og New Zealand.

High-uncertainty avoidance & Low-uncertainty avoidance

Beskriver i omfang til hvilke mennesker en hvis kultur prøver at undgå ved at bevare opførelse, og tro på den absolutte tro. 

High: Høj usikkerked afvigelse.
Kulturene i denne kategori prøver at undgå usikkerhed og tvetydighed, ved at levere stabilitet for deres medlemmer gennem etablerede og formelle protokoller. Disse kulturer er ofte karaktiseret ved relativt højt niveau af angst og stress. Folk med denne orientering bære, tror at der er potential chance for fare.
For at undgå denne fare, er der stærkt brug for  skrevne regner, ritualer, ceremonier, planlægning, og struktur. Lande: Portugal, Grækenland, Peru, Belgien og Japan.

Low: Lav sikkerheds afvigelse
Lande: Sverige, Danmark, Irland, Norge, USA, Finland og Nederlandene.
Er tolerante og føler sig ikke så truet af anderledes ideer og mennesker. Er villige til at tage chancer. Man er åben for andre kulturer, så man kan lære.

High-power distance & Low-power distance

Klassificerer kulturer på et fortsætteligt basis af høj og lav power distance.

Høj: Individer herfra accepterer magt som en del af samfundet. Lande: Indien, Afrika, Brasilien, Singapore, Grækenland, Venezuela, Mexico og Phillipinerne. De tror på at magt og autoritet er det sande i livet. De lærer deres medlemmer at mennesker ikke er lige i denne verden, og at alle har deres rette plads. 

Lav: 
Lande: Østrig, Finland, Norge, USA, New Zealand og Israel. 
Mener at Uligheden skal minimeres. Hieraki er en ulighed skabt for bekvemmelighed. 


Masculinity/feminity 

Maskulinitet og feminisme

Opførsel kommer ofte an på kulturen, normen og traditionen. 

Mas: I et omfang er de dominerende værdier mand-orienteret.
Maskuline kulturer bruger det biologiske bevis af to køn til af beskrive forskellige sociale roller for mænd og kvinder. Man forventer mænd er ambitiøse, selvhævdende og konkurrencedygtige.
Lande: Irland, Grækenland, Venezuela, Østrig, Japan, Italien og Mexico.

Fem: Kulturer der værdsætter kvindelige kulturer har en mere plejende opførsel. Et feministisk verdenssyn indeholder at mænd ikke behøves at være konkurrencelystne og de kan antage plejende roller.
Kan skabe lighed mellem køn.
Lande: Norge, Sverige, Danmark, Finland og Nederlandene.


Long- & short-term orientation:

Lang- og kortsigtet orientering
Bliver vist som elementer  der minder om læren af Confucius på begge poler (vedholdenhed, og sparsommelighed til personlig stabilitet og respekt for tradition).

Long:
Lande: Kina, Hong Kong, Taiwan, Japan og Syd Korea.
Vil have ansatte som reflekterer en stærk arbejds etik, og viser stor respekt for for forskelligheden mellem statusser. Man kan forvente at medlemmerne i denne kultur bortset fra individualisterne værdsætter social orden og langsigtede mål.

Short:
Lande: USA, Storbritannien og Canada.
Ikke en særlig høj prioritering i status. Udskyde alder, søger hjælp på deres problemer.







England

Ingen kommentarer:

Send en kommentar